Bemutatkozás

konstanz_web

dr. Tókos László

Születtem: Gátalja, 1967.06.15.

Foglalkozásom: gyermek háziorvos

Munkahelyem: 2500-Esztergom, Hősök tere 1.

Telefonom: 06-33-312-914, 06-20-457-3-458

E-mail címem: drtokos@dominoped.hu

1993-ban végeztem el orvosi tanulmányaimat Marosvásárhelyen. Kisebb kerülővel 1995-ben kezdtem el Esztergomban a Vaszary Kolos Kórház Gyermekosztályán dolgozni. 2000-ben csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos lettem. 2004 május 1-én vettem át a 3-as számú gyermek háziorvosi körzetet Esztergomban, ahol jelenleg is dolgozom. Mindemellett részt veszek az esztergomi és tatabányai gyermekosztályok ügyeleti rendszerében.

Pár éves tapasztalat után rádöbbentem, hogy gyermekeknél számos olyan panasz /hasfájás, fejfájás, éjszakai ágybavizelés, székrekedés, stb./ létezik, melyeknek szervi hátterét nem találjuk legrészletesebb kivizsgálás után sem. Ilyenkor a szülőknek lelki eredetű betegségről beszélünk, melyeket az orvostudomány pszihoszomatikus kórképnek nevez. Mai orvostudományunknak nincs válasza ezen betegségek hatékony kezelésére, pedig gyermekkorban ezek vannak többségben. Ez a felismerés vezetett el az alternatív útkereséshez, melynek végén kapcsolatba kerültem a homeopátiával. 2000 óta foglalkozom rendszeresen a homeopátiával, mely többségében alkalmasnak bizonyul a lelki bajok gyógyítására is.

Pár szót családomról. Felségemmel, Tókos Zsuzsannával három gyermekünket /Áron, Péter és Zsuzsa/ hitünk és legjobb tudásunk szerint neveljük. Gyermekeink már Esztergomban születtek. Nekik és valamint számos barátunknak köszönhetően úgy érezzük, hogy Esztergom az otthonunk.

Családom számomra a legfontosabb, de munkámat is nagyon szeretem. Sok esetben kisbetegeimmel való elfoglaltságom miatt a családra kevesebb idő jút. Tudatosan igyekszem minél több időt tölteni családommal, hisz a gyermekek hamar felnőnek. Ha olykor előfordul, hogy családi okok miatt nem tudok a betegeim rendelkezésére állni, szíves megértésüket kérem.